Viikkotiedote 21/2016

Tämä on AYY:n viikkotiedote 21/2016

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa /yhdistystiedote

Viikkotiedote ilmestyy viimeisen kerran ensi viikon maanantaina 30.5. Mukavaa kesän odotusta kaikille!

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2016-2017
  3. Jaa mielikuvasi AYY:sta viestintästrategiatyön taustaksi
  4. AYY etsii siviilipalvelushenkilöä graafikon tehtäviin elokuusta alkaen
  5. Ylioppilaskunnassa töitä tarjolla!
  6. Haetaan vapaaehtoisia auttamaan turvapaikanhakijoita
  7. Siivouspäivä Otaniemen kierrätyskeskuksella la 28.5.
  8. Tempaus2016 tulee syksyllä – pysy kärryillä seuraamalla somekanavia
  9. Aalto Festival 16.–31. toukokuuta: muotia, tulevaisuuden materiaaleja, kestäviä liiketoimintamalleja ja elektronisia vempaimia.
  10. Millennium-teknologia¬palkinnonjakotilaisuuden satelliittitapahtuma Design Factoryllä 24.5.
  11. Teekkarispeksin kesän tanssikurssit starttaavat kesäkuun alusta!
  12. Sibeliuspuiston minigolf avaa kautensa maanantaina 30. toukokuuta!
  13. DASH’16 New Media Festival
  14. Bachelors of Arts 2016 -loppunäyttely 27.5.-17.6.2016
  15. Ilmoittaudu mukaan Aalto-kymppi -juoksutapahtumaan 18.9.2016
  16. ESN Aalto is looking to complete the board – President, Secretary and Local Representative wanted!

1.    Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 21

Viikko 22

2.    Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2016-2017

AYY:n piirissä toimivilla yhdistyksillä ja toimijoilla on mahdollista ilmoittaa tärkeitä päivämääriään ylioppilaskunnan lukuvuosikalenteriin. Tapahtumia voi ilmoittaa alle linkitettyn google docs –tiedoston kautta sunnuntaihin 29.5.2016 saakka. Lisätkää tapahtumanne oikean kuukauden alle aikajärjestyksessä. Kirjoittakaa teksti, jonka haluatte kalenteriin, ”Event name/Text” –sarakkeeseen (taustaväriltään keltainen). Huomioikaa ystävällisesti, että yhdelle riville mahtuu maksimissaan 25 merkkiä tekstiä, välit mukaan lukien. Mieti kirjoittaessasi, montako riviä omasta kalenteristasi haluat ”tuhlattavan”. Kalenterista tulee kolmikielinen, joten ota myös tämä huomioon tekstiä suunnitellessasi.

Jos samalla päivälle samaan aikaan on merkattu useita tapahtumia, kalenteriin päätyy se, joka koskettaa suurinta osaa opiskelijoista. Tiedosto on muokattavissa annettuun deadlineen 29.5.2016 asti, johon saakka voitte käydä tekemässä tapahtumiinne muutoksia. Täyttäkää sarakkeet huolellisesti, ja tarkistakaa ja tuplatarkistakaa, että tiedot ovat oikein. Muistakaa täyttää taulukkoon myös tieto siitä, kuka tapahtuman järjestää.

Http://tinyurl.com/ayycalendar2016

Kysymyksiä ja kommentteja ottaa vastaan AYY:n tiedottaja Henna Palonen (henna.palonen@ayy.fi tai 050 5209440).

3.    Jaa mielikuvasi AYY:sta viestintästrategiatyön taustaksi

AYY kehittää toimintaansa jatkuvasti ja tällä hetkellä työn alla on mm. viestintästrategian päivitys. Strategian valmistelun taustaksi haluaisimme kuulla, millaisia mielikuvia sinulla on AYY:sta. Millainen AYY mielestäsi on? Minkälaisia ajatuksia ja tunteita AYY sinussa herättää? Vastaa lyhyeen kyselyyn sunnuntaihin 5.6. mennessä. Kyselyyn vastaaminen vie muutaman minuutin. https://lomake.ayy.fi/viestinta/mielikuvasi-ayysta/

4.    AYY etsii siviilipalvelushenkilöä graafikon tehtäviin elokuusta alkaen

Graafisen suunnittelijan tehtäviin kuuluvat mm. AYY:n julkaisujen ja sähköisen materiaalin suunnittelu ja taittaminen sekä graafisen ilmeen kehittämiseen osallistuminen. Käytännössä kyseessä ovat digitaalisen median kuvitustyöt, erilaiset julisteet, käyntikortit ja esitteet sekä suurempina kokonaisuuksina ylioppilaskunnan kalenteri sekä AYY:n vuosikertomus. Työympäristönä Adobe CS5.

Lisätietoja löytyy osoitteesta /ylioppilaskunta/avoimet-tyopaikat/siviilipalvelus/ ja tarkempaa työnkuvaa tai muita mieltä askarruttavia kysymyksiä voi kysellä allekirjoittaneelta eli AYY:n tiedottaja Henna Paloselta (henna.palonen@ayy.fi tai 0505209440).

Hakemuksia voi toimittaa osoitteeseen rekrytointi@ayy.fi. Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.

5.    Ylioppilaskunnassa töitä tarjolla!

Haemme joukkoomme alkusyksyn ruuhka-ajaksi työntekijöitä hätämajoituskoordinaattoriksi (1 henkilö) ja lukuvuositarrojen jakajiksi (2 henkilöä). Hakuaika päättyy 8.6.2016 klo 12.00. Lisätietoja osoitteessa /ylioppilaskunta/avoimet-tyopaikat/ayy-hakee-otaniemeen-maaraaikaisia-ja-osa-aikaisia-tyontekijoita/

6.    Haetaan vapaaehtoisia auttamaan turvapaikanhakijoita

Oletko kiinnostunut auttamaan Otaniemessä asuvia turvapaikanhakijoita arjessa ja opettamaan kieltä arjen tilanteissa? Toimintaa toteutetaan esimerkiksi teemailtoina, lautapelien pelaamisena ja ostoksien tekemisessä auttaen.

Jos haluat mukaan, ota yhteyttä Riikka Keskitaloon (turvapaikanhakijat.koordinaattori@ejy.fi) tai Jimmy Nylundiin (jimmy.nylund@ayy.fi).

7.    Siivouspäivä Otaniemen kierrätyskeskuksella la 28.5.

Siivouspäivä järjestetään taas lauantaina 28.5. Se muuttaa kaupungit isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi. Siivouspäivän merkeissä Otaniemen kierrätyskeskus on auki, ja kierrätyskeskuksen lähistöllä ulkona kuka tahansa voi myydä ylimääräisiä tavaroitaan kirpputorityyliin. Päivän päätteeksi voit halutessasi lahjoittaa ylijääneet tavarat kierrätyskeskukseen. Kierrätyskeskuksella on myös tarjolla kahvia ja teetä.

Aika: la 28.5. klo 10-15

Paikka: Servin Maijan tie 6D

Lisätietoa tapahtumasta: http://outside.ayy.fi/blog/events/siivouspaiva-otaniemen-kierratyskeskuksella/

Lisätietoa Siivouspäivästä: http://siivouspaiva.com/

Lisätietoa Otaniemen kierrätyskeskuksesta: http://kierratyskeskus.ayy.fi/

8.    Tempaus2016 tulee syksyllä – pysy kärryillä seuraamalla somekanavia

Tempaus2016 tulee syksyllä. Pysy ajan tasalla uusimmista käänteistä ja projektin etenemisestä seuraamalla Tempausta sosiaalisessa mediassa.

Sivut: www.tempaus.fi

Facebook: https://www.facebook.com/tempaus2016/?fref=ts

Twitter: https://twitter.com/tempaus2016

Instagram: https://www.instagram.com/tempaus2016/

Syksyllä nähdään!

9.    Aalto Festival 16.–31. toukokuuta: muotia, tulevaisuuden materiaaleja, kestäviä liiketoimintamalleja ja elektronisia vempaimia.

Toukokuussa Aalto Festival esittelee Aalto-yliopiston opiskelijoiden, vastavalmistuneiden ja akateemisten osaamista. Reilu kaksiviikkoinen festivaali sisältää yli 60 tapahtumaa, näyttelyä, seminaaria ja juhlaa. Tule kuulemaan opiskelijoiden kokemuksia kansainvälisistä kehitysprojekteista, näkemään yritysyhteistyön projektien tuloksia, katsomaan tulevaisuuden materiaaleja, oppimaan graafisen suunnittelun saloja ja ihastelemaan rohkeaa muotia. Festivaalin koko ohjelmisto löytyy netistä http://aaltofestival.fi/2016/fi/

Seuraa Aalto Festivalia ja jaa omia kokemuksia hashtagilla #aaltofestival

Facebook:

https://www.facebook.com/aaltofestival/

https://www.facebook.com/events/914868398629656/

Aalto Festivaali toteutetaan lukuisissa paikoissa ympäri Helsinkiä ja Espoota 16.–31. toukokuuta.

10.                  Millennium-teknologia¬palkinnonjakotilaisuuden satelliittitapahtuma Design Factoryllä 24.5.

Millennium-teknologiapalkinto on suomalainen tunnustus parempaa elämää edistäville innovaatioille. Palkinto tukee ja nostaa esiin teknologian tutkimusta sekä tekee Suomea tunnetuksi teknologiamaana. Kansainvälisen Millennium-teknologiapalkinnon lähtökohtana on tieteen ja innovaatioiden yhteiskunnallinen, jopa koko ihmiskunnan laajuinen vaikuttavuus.

Tule seuraamaan Millennium-palkinnon voittajan julkistamistilaisuuden suoraa lähetystä Aalto Design Factorylle (Betonimiehenkuja 5 C). Tilaisuus on kaikille avoin. Rekisteröidy tilaisuuteen 19.5. mennessä riittävien tarjoilujen varmistamiseksi: https://aaltodf.typeform.com/to/xteJpe

Tapahtuma on osa Aalto Festivalia: http://aaltofestival.fi/2016/fi/millennium-streaming/

Lisätietoa palkinnosta: http://taf.fi/millennium-teknologiapalkinto/

11.                  Teekkarispeksin kesän tanssikurssit starttaavat kesäkuun alusta!

Tule mukaan teekkarispeksin tanssikursseille. Tanssikursseja on aloittelijoista edistyneisiin ja lajeja on monia. Kurssit ovat ilmaisia Teekkarispeksin jäsenille. Jäseneksi voi liittyä osoitteesta

https://docs.google.com/forms/d/1oeBnT5m-cRhwtrlDgpnJc9rhLNZI4MMhk6H1Kau6ceA/viewform

Lisätietoja tanssikurseista saat osoitteesta tanssi@teekkarispeksi.fi.

12.                  Sibeliuspuiston minigolf avaa kautensa maanantaina 30. toukokuuta!

Sibeliuspuiston minigolf on Ristin killan opiskelijavoimin vuonna 1952 perustama ja ylläpitämä minigolf Sibeliuspuiston kupeessa Töölössä. Pelikierros maksaa aikuisille 6e ja opiskelijoille 4,50e. Paikan päällä on kioski, josta saa mm. jäätelöä ja virvokkeita. Grilli on myös asiakkaiden käytettävissä. Kesäkuussa olemme auki joka päivä klo13-20.

Tuotot menevät lasten hyväntekeväisyyteen Intiaan, Venäjään ja Ukrainaan. Minigolf tekee hyvää! Lisätietoja löytyy osoitteesta http://sibeliuspuistonminigolf.fi/ sekä facebook-sivuilta https://www.facebook.com/sibeliuspuistonminigolf/

Tervetuloa pelaamaan kesällä!

13.                  DASH’16 New Media Festival

DASH’16 is a three day New Media festival featuring live performances, installations, prototypes and workshops, organised by the New Media MA-students of Aalto University Media Lab Helsinki for the first time in 2016. For more information, visit: http://www.dashhelsinki.com

Monday 30.5. 17 – 02

Tuesday 31.5. 13 – 22

Wednesday 01.6. 13 – 22

Telakkakatu 6, Hietalahti, Helsinki – FREE ENTRY

 

14.                  Bachelors of Arts 2016 -loppunäyttely 27.5.-17.6.2016

Tervetuloa Aalto ARTS:in Muotoilun laitoksen taiteen kandidaattien lopputyönäyttelyyn! Toista kertaa järjestettävä BOA eli Bachelors of Arts -näyttely kokoaa yhteen tekstiilin, teollisen muotoilun sekä keramiikka- ja lasitaiteen opiskelijoiden taidonnäytteitä. Muotoilun laitoksen tutkinnonuudistuksen myötä vanhat koulutusohjelmat jäävät historiaan, joten tänä vuonna Bachelors of Arts -näyttely on viimeinen tilaisuus tutustua eri alojen kirjavaan tuotantoon. Lämpimästi tervetuloa katsomaan ja kokemaan, mikä nuoria suunnittelijoita kiinnostaa keväällä 2016.

Avajaiset torstaina 26.5. klo 17-19 Lume Galleriassa, os. Hämeentie 135 C!

Näyttelyn avaavat sen viralliset suojelijat Johan Olin ja Aamu Song.

Näyttely avoinna: ma-to 8-19, pe 8-18″

15.                  Ilmoittaudu mukaan Aalto-kymppi -juoksutapahtumaan 18.9.2016

Perinteinen Aalto-kymppi ja Aalto-vitonen järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 18.9.2016 klo 13. Matkat voit juosta, hölkätä, kävellä tai sauvakävellä. Aalto-kymppi -juoksu on ilmainen tapahtuma kaikille aaltolaisille.

Tapahtuma on osa Espoon Rantamaratonia ja puolimaratonia joka järjestetään lauantaina 17.9.2016. Aaltolaisilla on mahdollisuus osallistua rantamaratonille/puolimaratonille hintaan 40e/aaltolainen. Huom. Aalto-kymppi tapahtumaan vapaaehtoiseksi toimitsijaksi ilmoittautuneet saavat ilmaisen osallistumisen lauantain Rantamaratoniin/puolimaratoniin (rajoitettu määrä paikkoja). Katso lisätiedot toimitsijaksi ilmoittautumisesta täältä: https://into.aalto.fi/display/fiaalto/Aalto-kympille+haetaan+vapaaehtoisia+toimitsijoita+16.9+ja+18.9.2016

Aika: Aalto–kymppi su 18.9. klo 13-16.00, Espoo Rantamaraton la 17.9

Paikka: Lähtö on Espoon Otaniemen Otarannassa, Laajalahden rannalla.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen päättyy Aalto-kymppi ja Rantamaratonille (aaltolaisen hinnalla su 11.9.2016 klo 23.59. Muista merkitä ””Seura””-kohtaan Aalto-yliopisto. Lomakkeessa kysytään myös opiskelijanumeroa tai työpaikkaa.

Ilmoittautumislomake molempiin juoksuihin: https://secure.onreg.com/onreg2/front/step1.php?id=3256&eventkey=372692de424e96346f40dd6320c4e701″

16.                  ESN Aalto is looking to complete the board – President, Secretary and Local Representative wanted!

ESN Aalto is looking for three more board members that are motivated to bring their ideas, innovation and inspiration to our organization. Following positions are open: PRESIDENT, SECRETARY (appointment starting 1.6.2016) as well as LOCAL REPRESENTATIVE (appointment starting 1.7.2016). The local representative is a position within the board that acts as the link to higher-level instances of ESN (national and international). If any of the positions or ESN as such sounds interesting to you, please feel free to contact the board of ESN Aalto with questions regarding the tasks that are expected for those positions and/or send an open-form application to board@esnaalto.org stating reasons why you are an excellent choice for the position you apply for! Application DL is 23.5. at 23.59 local Helsinki time and the election meeting will be on 30.5. at 18.00 in JMT 5 living room. We are looking forward to reading your applications!

Read more: http://esnaalto.org/news/esn-aalto-looking-complete-board-%E2%80%93-president-secretary-and-local-representative-wanted

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *