AYY:n kertavuokrattavien tilojen käyttösääntöjen kertaus

Syksyn aikana on alkanut näyttää enenevissä määrin siltä, että tiloissa on tosissaan keskitytty hauskan pitoon. Se on hyvä, opiskeluvuodet ovat ainutkertaista aikaa ja niistä kuuluukin nauttia!

Kuitenkin olisi hyvä palauttaa mieliin muutamia perusjuttuja, jotta nuo juhlimisen jäljet eivät pilaa muiden tilojen käyttäjien iloa omassa tapahtumassaan ja jotta tilat säilyvät hyväkuntoisina myös tuleville opiskelijasukupolville. Tässä kooste tärpeistä:

  1. Vuokraehdot tulee hyväksyä joka kerta tilavarausta tehdessä ruksimalla erikseen varauksen yhteydessä oleva ”hyväksyn vuokraehdot” – kohta. Tämän alapuolella on puolestaan kohta ”lue vuokraehdot täältä”. Vuokraehdoissa itsessään mainitaan kohdat vastuuhenkilön tehtävistä, muista käyttöohjeista, jotka löytyvät AYY:n nettisivuilta sekä sanktioista, mikäli ehtoja on rikottu. Erillistä vuokrasopimusta ei tiloista enää tehdä, vaan vuokraehdoissa on mainittu, että ” Vuokrasopimus syntyy hyväksyessäni nämä käyttöehdot liitteineen ja vastaanottaessani avaimen.” Toisin sanoan, perehdy aina myös pienellä präntillä merkittyyn tekstiin!
  1. AYY:n vuokratilojen käyttösääntöjä noudattamalla ei voi mennä kovin paljon vikaan. Mikäli vuokraehtoja ja käyttösääntöjä rikkoo, seuraa siitä sanktio, jonka eri suuruusluokat ovat nähtävillä käyttösääntöjen yhteydessä.

Tilojen käytössä erityisesti käyttöaikojen sisäistäminen tuntuu aiheuttavan eniten joko tahallisia tai tahattomia väärinymmärryksiä, joten kerrataan nekin vielä:

  1. Jokaisen tilan käyttöaika on erikseen määritelty ja käyttöajat löytyvät paitsi AYY:n nettisivuilta, myös TILA-järjestelmästä klikatessa kunkin tilan nimeä. Tilan käyttäminen muina aikoina ilman AYY:n lupaa on kielletty ja sanktioilla rangaistavaa. Mikäli mitä tahansa tilaa haluaa käyttää muina, kuin ilmoitettuina käyttöaikoina, tulee tästä erikseen pyytää ja saada lupa AYY:ltä, niin aamu- kuin yökäytönkin osalta.

Nyrkkisääntönä on helppo muistaa se, jokaisen asuinrakennuksessa sijaitsevan kertavuokrattavan tilan käyttöaika päättyy aivan viimeistään klo 23.00. Näistä poikkeavan pitkät käyttöajat löytyvät vain kolmelta juhlatilalta (OK20:n tiloilta, Smökiltä sekä Rantasaunalta) sekä vierasmajoilta. Lisäksi toistaiseksi Gorsun käyttöaika on klo 16-03, mutta koska tilasta asuntoihin kantautuvasta metelistä on tullut enenevissä määrin varoituksia, on hyvin mahdollista, että myös sen käyttöaika tulee päättymään klo 23, mikäli häiriöt edelleen jatkuvat.

  1. Käyttösääntöjen yhteydessä on toki vielä hankalasti ristiviittaus teekkarikylän järjestyssääntöihin, jotka nekin pitäisi vielä sisäistää. Niiden osalta nostan esille erityisesti 4 §:n mainintaa yörauhasta:

”Arkisin kello 23–07 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä 00–09 välisenä aikana on laulu, soitto, kovaääninen tv:n, radion, stereoiden ynnä muiden vastaavien käyttö ja kaikenlainen muu melun aiheuttaminen kiellettyä, pois lukien oikeaoppisesti suoritettu teekkarihymni. Mikäli kysymys on satunnaisesta häiriöstä, jonka syntymistä ei voida välttää, on asiasta riittävän ajoissa etukäteen sovittava niiden asukkaiden kanssa, joita häiriö tulisi koskemaan.”

Huomaattehan, että tämä pykälä pätee myös siinä tapauksessa, että käyttäjälle on myönnetty yökäyttölupa. Tilan käytön luvallinen jatkaminen yön pikkutunneille asti ei anna siis lupaa hölmöilyyn, metelöintiin ja muuhun asukkaita häiritsevään toimintaan.

Sokerina pohjalla vielä muistutus tilojen avainten palautuksista ja tilojen peruutuksista:

  1. Muista perua tarpeettomat tilat heti, kun tilan tarve poistuu; kuitenkin viimeistään 14 vuorokautta ennen tilan käyttöpäivää.
  1. Muista myös palauttaa tilojen avaimet seuraavaan arkipäivään klo 12.00 mennessä palvelupisteelle; viikonloppuvarausten osalta siis viimeistään seuraavan viikon maanantaina. Puuttuvat avaimet aiheuttavat ylimääräistä työtä palvelupisteelle. Mikäli avaimia ei palauta, tullaan niistä perimään paitsi uusien avainten teettämiskustannukset, myös lukkojen uudelleen sarjoitukset, joten olkaa tarkkoina avainten kanssa.
  1. AYY:n toimistolle on tullut syksyn mittaan aivan valtavat läjät löytötavaroita eri tapahtumien jäljeltä, ja koska meillä ei ole mitenkään resursseja käsitellä niitä, joudumme viemään tavaroita säännöllisesti roskiin. Lisäksi Otaniemessä on valitettavasti myös varastettu tavaroita esim. saunavuorojen aikana, joten siinäkin mielessä kannattaa pitää huoli siitä, että tapahtumiin ei tule ei-toivottuja vieraita. Katso siis tapahtumissa tavaroidesi perään!

Tl; dr: lue tilojen vuokraehdot, käyttösäännöt ja Teekkarikylän järjestyssäännöt. Noudata tilojen käyttöaikoja. Muista peruuttaa tilat ajoissa. Muista palauttaa avaimet ajoissa. Huolehdi tavaroistasi tapahtumien aikana. Muista pitää hauskaa, mutta älä häiritse hauskanpidollasi asukkaita.

Mikäli asiasta heräsi kysymyksiä tai kehitysehdotuksia, ole yhteydessä AYY:n tilasektoriin (tilat (a) ayy.fi).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *