Opiskelijoiden ääni kuuluu kampuksella, 253 opiskelijaedustajan paikkaa vuonna 2018

Ylioppilaskunnan hallitus on tehnyt vuosittaisen opiskelijaedustajien valinnan. Vuodelle 2018 täytettiin 253 opiskelijaedustajan paikkaa ja hallinnon opiskelijaedustajina toimii 141 henkilöä. Ylioppilaskunnan valitsemien edustajien lisäksi opiskelijat vaikuttavat esimerkiksi ohjelmatasolla ja yhteistyössä opiskelijajärjestöjen ja korkeakoulujen välillä.

”Saimme tänä vuonna erittäin hyviä hakijoita. Pyysimme akateemisiin komiteihin hakeneita kertomaan hakemuksissaan Aallon ja oman korkeakoulunsa kehittämiskohteista, ja saimme sitä kautta arvokasta tietoa seuraavan vuoden toiminnan tueksi”, iloitsee valintaa valmistellut koulutuspoliittinen asiantuntija Susanna Koistinen. ”Kansainvälisestä taustasta tulevien opiskelijoiden osuus jäi tänä vuonna harmillisen pieneksi ja siinä on meillä kehittymisen paikka.”

Opiskelijaedustajia toimii sekä lakisääteisissä toimielimissä, kuten tutkintolautakunnassa ja akateemisissa komiteoissa, että neuvoa-antavissa ja valmistelevissa toimielimissä. Ylioppilaskunta tukee heidän toimintaansa koulutuksilla ja kannustamalla yhteistyöhön.

”Tavoitteemme on, että jokainen opiskelija halutessaan tietää keneltä saada tietoa ja mitä kautta voi viedä eteenpäin kehitysideoitaan. Osallisuuden tunne ja mahdollisuus vaikuttaa tukee opintoihin kiinnittymistä ja niissä menestymistä”, kertoo AYY:n puheenjohtaja Joona Orpana.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta onnittelee kaikkia uusia opiskelijaedustajia. Tammikuussa pyritään täyttämään vielä ne paikat, joita ei nyt saatu täyteen.

”Nyt kun myös yliopisto on pitänyt vaalinsa ja suuri osa edustajista on uusia, alkuvuoden kokouksissa kannattaa kysyä millaisia toiveita ja tavoitteita uusilla opiskelijaedustajilla hakemuksissaan on ollut”, Orpana vinkkaa.

Opiskelijaedustajien tiedot toimielimittäin löytyvät osoitteesta www.halloped.fi

Lisätietoja:

Susanna Koistinen

Asiantuntija, koulutuspolitiikka

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY)

+358 50 520 9438 | www.ayy.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *