Taidevuosi juhlii aaltolaista luovuutta

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta viettää tänä vuonna Taidevuotta. AYY:n hallituksessa taiteellisesta toiminnasta vastaava Julius Luukkanen ja taidealojen edunvalvonta-asiantuntija ja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry:n toiminnanjohtaja Tero Uuttana kertovat, mitä vuodelta voi odottaa.

”Taidevuosi on ylioppilaskunnalle sekä teema että projekti”, Luukkanen kertoo.

”Taidevuosi-teeman kautta AYY haluaa tuoda esille koko jäsenistön taiteellista puolta ja jäsenten erilaisia tapoja toteuttaa omaa luovuuttaan. Projekti taas tarkoittaa, että AYY järjestää vuoden mittaan erilaisia Taidevuosi-tapahtumia.”

Vuoden teemavalinta on lähtöisin Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu ARTSin muutosta uusiin tiloihin Otaniemeen.

”Haluamme toivottaa artsilaiset lämpimästi tervetulleiksi Otaniemeen ja järjestää koko yhteisön voimin toimintaa, joka on toivottavasti heille mukavaa. Haluamme tehdä näkyväksi sen, että ARTSin opiskelijat ovat vahva osa Aalto-yhteisöä”, Luukkanen sanoo.

Vuoden aikana ehtii tapahtua paljon. Taidevuosi huipentuu syyslukukauden aikana.

”AYY:n koordinoimien tapahtumien keihäänkärki on syksyllä järjestettävä Otaniemen yö. Luvassa on poikkitaiteellinen kaupunkitapahtuma, joka koostuu useista osatapahtumista kampusalueella. Pääosassa on opiskelijoiden tuottama sisältö”, Tero Uuttana sanoo.

”Kaikki ovat tapahtumaan tervetulleita – opiskelijat, henkilökunta, alumnit, koko Espoo.”

Taidevuoden tapahtumat ovat käynnissä jo nyt. AYY tekee Ateneumin kanssa yhteistyötä, joten kaikki AYY:n jäsenet voivat keskiviikkona 28.3. järjestettävässä Taidetta meille -tapahtumassa tutustua Ateneumin näyttelyihin ilmaiseksi.

AYY järjestää yhteistyössä yliopiston kanssa maaliskuussa käynnistyneen Wall Art for Väre -kilpailun, joka etsii Väre-rakennuksen viereen nousevalle 70-metriselle tukiseinälle taideteosta. AYY:n ja TOKYOn yhteinen designkalenteri lukuvuodelle 2018–19 syntyy alkuvuodesta kilpailun voittaneen suunnitelman pohjalta.

Suunnitelmissa on myös kasvattaa AYY:n vuonna 2017 aloitettua taidekokoelmaa. Kokoelman ensimmäiset teokset ovat esillä Kandidaattikeskuksen U-siipeen johtavalla käytävällä.

”Vuoden avainsana on poikkitaiteellisuus”, Julius Luukkanen tiivistää. ”Tavoitteena on nostaa esille taidetta moneen eri makuun ja monella eri tavalla. Jokainen meistä on luova.”

”Taide edistää hyvinvointia”, Tero Uuttana lisää. ”Kyse on opiskelijoiden viihtyvyydestä ja jaksamisesta.”


Työryhmä ideoi Taidevuotta

Maaliskuussa haettiin jäseniä AYY:n Taidevuosi-työryhmään. Yhdessä AYY:n henkilökunnan ja jaostojen edustajien kanssa työryhmä ideoi ja toteuttaa erilaisia Taidevuoden projekteja.

Työryhmään valittiin mukaan seuraavat henkilöt:

Erno Laakso (Arkkitehtuuri)
Heidi Kulmala (Muotoilu)
Jussi Impiö (Tietotekniikka)
Verna Kovanen (Visual Culture and Contemporary Art)

Aavan ja Kampusjaoston edustajat:
Aaro Timonen (Kampusjaosto)
Anni Niemelä (Aava)

AYY:n edustajat:
Tero Uuttana
Julius Luukkanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *