Esittelyssä AYY:n uusi kiinteistöasiantuntija

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan keskustoimistolla aloitti huhtikuun alussa uusi kiinteistöasiantuntija Heidi Dufva.

Heidi Dufva

Dufva on opiskellut Aalto-yliopiston Insinööritieteiden korkeakoulussa kiinteistötaloutta ja valmistunut diplomi-insinööriksi vuonna 2017. Viimeiset neljä ja puoli vuotta hän on työskennellyt Cushman & Wakefield -kiinteistökonsulttiyrityksessä kiinteistöarvioiden parissa.

”Työn haasteellisuus ja monipuolisuus yhdistettynä opiskelijahenkiseen ympäristöön sai AYY:n työpaikan tuntumaan kiinnostavalta”, opiskeluaikanaan aktiivisesti teekkarimaailmassa toiminut Dufva kertoo.

Dufva iloitsee siitä, että uusi työpaikka tuo hänet takaisin Otaniemeen.

”En ole enää muutamaan vuoteen asunut enkä täyspäiväisesti opiskellut Otaniemessä, joten tämä tuntuu melkein kuin kotiin palaamiselta. Otaniemi oli opiskeluaikana niin iso osa elämää.”

Kiinteistöasiantuntijan tehtävä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnassa uusi. Asiantuntijan työhön kuuluu ylioppilaskunnan kiinteistökannan kehittäminen. Tällä hetkellä AYY:n omistuksessa on noin 2 500 vuokra-asuntoa, ja tulevina vuosina suunnitelmissa on rakennuttaa niitä lisää.

”Tarkoituksena on, että kehitämme maailman parasta opiskelijan elämää myös asumisen saralla. Työhön liittyy esimerkiksi kiinteistöjen talouteen liittyvää analysointia ja raportointia, kaavoituksen miettimistä ja eri sidosryhmien edustajien tapaamista”, Dufva tiivistää.

Myös tuleva Opiskelijakeskus-projekti työllistää toteutuessaan Dufvaa. Projektin tavoitteena on rakennuttaa Otaniemen keskelle opiskelijajärjestöjen käyttöön koko Aalto-yhteisöä palveleva kohtaamispaikka.

”Opiskelijakeskushanke kestää vuosia. Tarkoituksena on, että kiinteistöasiantuntija on mukana projektissa alusta loppuun ja tuo siihen jatkuvuutta AYY:n hallitusten vaihtuessa.”

Kiinteistöasiantuntijan työssä haastavinta on Dufvan mukaan se, miten onnistuminen edellyttää opiskelijoiden edun yhdistämistä liiketoimintaan. Tavoitteena on yhdistää toiveet ja toteutuskeinot parhaalla mahdollisella tavalla.

”Kaikki on nyt uutta ja innostavaa”, Dufva naurahtaa. ”Parasta on se, että työni tuntuu merkitykselliseltä. Tätä työtä tehdään sen takia, että opiskelijoille saataisiin mahdollisimman toimivia ja kivoja asuntoja.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *