AYY etsii hallinnon opiskelijaedustajien verkkokoulutuskokonaisuuden suunnittelijaa

Toimeksianto

AYY etsii projektityöntekijää /-työntekijöitä suunnittelemaan hallinnon opiskelijaedustajien (halloped) verkkokoulutuskokonaisuutta Aalto-yliopistoon. Toimeksiantoon kuuluu koulutuskokonaisuuden suunnittelu muun muassa seuraavista aiheista: kokoustekniikka, Aallon päätöksenteko, vuosikello, opetuksen kehittäminen (esim. pedagogiikka, palaute, kurssimateriaalit), opetussuunnitelmatyö, opiskelijavalinnat, opiskelua koskevat säädökset ja lobbaaminen.

Kyseessä on Suomen ensimmäinen hallinnon opiskelijaedustajien verkkokoulutus ja uusi askel digitalisaatiossa opiskelijajärjestökentällä. Opiskelijoilta opiskelijoille tehtävä koulutus toteutetaan Aalto-yliopiston myöntämällä Aalto Online Learning (A!Ole) -pilottirahoituksella. Hankkeen vastuuhenkilö on kokenut verkkokoulutuksen ja opintohallinnon ammattilainen ja hanketta johtaa AYY:n koulutuspoliittinen asiantuntija. Aalto-yhteisöstä löytyy runsaasti osaamista digitalisaatiosta ja pedagogiikasta, ja yliopiston A!Ole-piloteille järjestetään yhteisiä tapaamisia.

Koulutuksen alustana toimii Aalto-yliopiston ylläpitämä MyCourses-järjestelmä, mutta muukin alusta käy, mikäli se täyttää samat kriteerit kuin MyCourses. Koulutuksen tulee sisältää erilaisia tehtäviä vastauksineen, kirjallista materiaalia sekä videoita. Projektin vetäjän vastuulla on myös työpajojen järjestäminen hallopedeille ja opintovastaaville sekä heidän osallistamisensa kouluja koskevaan sisällöntuotantoon. Projektin vetäjän työ ei vaadi valmiutta koodaamiseen tai videoiden editoimiseen. Videoiden käsikirjoittaminen sen sijaan kuuluu projektin vetäjän vastuulle.

Kokonaisuuden menestyksekäs hoitaminen edellyttää osaamista projektityöskentelystä ja pedagogiikasta, korkeakouluopintoja ja kokemusta opiskelijavaikuttamisesta, vahvaa tuntemusta Aallosta korkeakouluympäristönä, hallintolain ja hyvän hallinnon merkityksen ymmärrystä sekä sujuvaa ja selkeää suullista ja kirjallista suomen kielen sekä hyvää suullista englannin kielen taitoa. Ruotsin kielen osaaminen katsotaan eduksi.

Projekti alkaa viimeistään syyskuun alussa 2018 ja valmistuu keväällä 2019. Suurin osa työstä tehdään ennen joulukuuta, johon mennessä kurssin tulee olla uusien opiskelijaedustajien käytettävissä. Tältä ajalta arvioitu tuntimäärä on pohjatiedoista riippuen 20-30h/vk. Käyttöönoton jälkeen projektin tekijä tai tekijät kehittävät kurssia palautteen perusteella vähintään helmikuun loppuun saakka. Viikoittaista työmäärää voi vuoden 2019 osalta pienentää aikatauluttamalla kehitystyötä huhtikuun loppuun asti.

AYY maksaa projektin lopputuloksesta eli valmiista kurssikokonaisuudesta yhteensä 10 000 € riippumatta tiimin koosta.  Videoeditoinnin kuluihin on budjetoitu oma summansa, mutta mikäli haluat editoida videota itse, voidaan se huomioida lopullisessa projektipalkkiossa.

Mikäli kiinnostuit ja palat halusta tehdä AYY:n ja Aallon halloped-toiminnasta ensiluokkaista, lähetä meille oma tai tiimisi projektisuunnitelma, ansioluettelo sekä vapaamuotoinen hakemus tiistaihin 31.7. klo 23.59 mennessä osoitteeseen rekrytointi (a) ayy.fi. Projektisuunnitelman tulee sisältää projektin aikataulu sekä pohdinta siitä, miten juuri sinä tai tiimisi lähtisitte osallistamaan opiskelijoita kurssin suunnittelussa. Hakemuksesta tulee käydä ilmi aiempi kokemus vastaavista projekteista. Jokainen hanketiimiin kuuluva tulee oppimaan uutta, ja siksi haluamme kuulla hakemuksessa, mitä juuri sinä tai tiimisi haluaisitte oppia ja saada irti tästä projektista.

Haastattelut tehtävää varten järjestetään keskiviikkona ja torstaina 8.-9.8.2018, ja päätös valitusta tehdään viimeistään viikolla 33. Projektin lopullinen toteuttaja valitaan hakemusasiakirjojen, haastatteluiden ja soveltuvuuden perusteella.

Lisätietoja tehtävästä antavat AYY:n koulutuspoliittinen asiantuntija Minna Mäkitalo (välillä 15-19.7.2018 klo 10-16 puh. 050 520 9438; muuten sähköpostitse minna.makitalo (a) ayy.fi) sekä pääsihteeri Niko Ferm (puh. 050 520 9415, niko.ferm (a) ayy.fi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *