Ylioppilaskunnalla uusi IT-tukihenkilö ja konkaritiedottaja

Kesällä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan palveluksessa ovat aloittaneet IT-tukihenkilö Elias Perttu ja tiedottaja Henna Palonen. Siviilipalvelustaan AYY:ssa suorittava Perttu on uusi kasvo ylioppilaskunnassa, Palonen sen sijaan AYY-konkari jo vuosien takaa.

AYY:n uusi IT-tukihenkilö Elias Perttu opiskelee automaatio- ja informaatioteknologiaa Aalto-yliopistossa. Hänellä ei ole aiempaa kokemusta ylioppilaskuntatoiminnasta.

”Olen ajatellut yrittää vaihtaa tietotekniikan osastolle, koska se tuntuu enemmän omalta alalta. AYY:lta löysin siviilipalveluspaikan, joka on minulle tulevaisuuden kannalta järkevä”, Perttu kertoo.

Tiedottaja Henna Palonen palasi elokuun alussa vanhempainvapaalta. AYY:n viestinnän parissa hän on työskennellyt jo vuodesta 2011 alkaen. Ennen AYY-pestiä Palonen opiskeli puheviestintää Jyväskylän yliopistossa ja toimi Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa.

”Olin vapaalla puolitoista vuotta. Ylioppilaskunnassa ehtii tapahtua siinä ajassa paljon, ihmiset vaihtuvat ja moni asia muuttuu. On mielenkiintoista tulla takaisin”, Palonen sanoo.

Sekä tiedottaja että IT-tukihenkilö tekevät työtä sen eteen, että ylioppilaskunta voisi tarjota Aalto-yliopiston opiskelijoille mahdollisimman hyviä jäsenpalveluita ja edunvalvontaa. Kun tietojärjestelmät toimivat ja asioista viestitään selkeästi, ylioppilaskunnalla on parhaat mahdollisuudet vaikuttaa.

IT-tukihenkilö ratkoo henkilökunnan tietokonepulmia ja ylläpitää erilaisia AYY:n jäsenille suunnattuja verkkopalveluita. Tiedottaja puolestaan kertoo ylioppilaskunnan toiminnasta muun muassa sosiaalisessa mediassa, nettiartikkeleissa ja jäsentiedotteissa.

”Tiedottajan työn ytimessä on se, miten ja millaisena ylioppilaskunta näyttäytyy jäsenilleen ja kaikille muille sen toiminnasta kiinnostuneille. Työni on miettiä, millaisen kuvan AYY luo itsestään”, Palonen kuvailee.

Tuleva syksy on molemmille uuden oppimisen aikaa.

”On hienoa, että tässä työssä saa omalla tavallaan ratkaista asioita sen sijaan, että annettaisiin suorat toimintaohjeet. Käytännön kokemuksen saaminen on tärkeää. Haluaisin oppia lisää tietoliikenteestä ja palvelimista eli siitä, miten laitteet kommunikoivat keskenään”, Perttu sanoo.

”Seuraavaksi tahtoisin kehittyä videotuotannossa. Haluaisin myös oppia löytämään journalistisen otteen jäsenviestintään, viestinnässähän on nykyään entistä enemmän kyse tarinankerronnasta”, Palonen toteaa.

”Syksyn suurin haaste on kuitenkin oppia elämään uutta arkea ja sovittamaan työ ja perhe yhteen!”

Perttu ja Palonen sanovat, että ylioppilaskunnassa työskentelemisen paras puoli on työyhteisö. Työssä pääsee toimimaan sekä muiden työntekijöiden että ylioppilaskunnan jäsenten ja aktiivien kanssa.

”On mukavaa, että saa työssään auttaa muita. AYY:n tunnuslause on maailman parasta opiskelijan elämää, nyt olisi kymmenen kuukautta aikaa saada se aikaan”, Perttu lohkaisee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *