AYY:lla uusi verkkokurssin suunnittelija ja IT-tukihenkilö

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan palveluksessa on syyskuussa aloittanut kaksi uutta työntekijää, suunnittelija Juha Isotalo ja IT-tukihenkilö Riku Kettunen. He kertovat haastattelussa siitä, millaista työtä he tulevina kuukausina tekevät Aalto-yhteisön eteen.

Juha Isotalo (vas.) ja Riku Kettunen.

Suunnittelija Juha Isotalo työskentelee hallinnon opiskelijaedustajien eli hallopedien uuden verkkokurssin parissa.

Hallinnon opiskelijaedustajat ovat korkeakoulujen hallitusten lakisääteisiä, opiskelijoiden keskuudesta valittuja jäseniä. Heidän tehtävänsä on tuoda opiskelijoiden näkökulmaa korkeakoulujen päätöksentekoon.

”Tarkoitus on, että ylioppilaskunta alkaa nyt elää kuten opettaa. Me haluamme, että yliopistolla on joustavia mahdollisuuksia, mutta oma tapamme kouluttaa hallopedeja on ollut sanoa, että tulkaa tiettyyn paikkaan tiettyyn aikaan ja me puhutaan teille”, Isotalo kertoo projektin taustasta.

Uusi koulutus on Suomen ensimmäinen hallopedien verkkokurssi. Se toteutetaan Aalto-yliopiston myöntämällä Aalto Online Learning -pilottirahoituksella.

”Rakennamme Aallon MyCourses-pohjalle kurssin, jota jokainen voi tehdä ajasta ja paikasta riippumatta. Kurssin tekemiseen voi myös syksyn aikana itse osallistua erilaisin tavoin. Eli juuri sellaista kuin haluaisimme opiskelun olevan”, Isotalo sanoo.

”Projektin suurin haaste on tehdä kurssista mielenkiintoinen ja motivoiva. On tärkeää, että uudet hallopedit saavat kurssin avulla mielekkäästi tietoa asioista, jotka ovat heille tulevassa luottamustehtävässä tärkeitä.”

Isotalolla on paljon meriittejä ylioppilaskunnista. Hän on muun muassa toiminut Turun yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa ja työskennellyt AYY:n ensimmäisenä koulutuspoliittisena asiantuntijana vuosina 2010–13.

”Muistelen ilolla sitä aikaa, kun olin viimeksi täällä töissä, ja on hyvä fiilis tulla takaisin. Tällaista projektia olisi mahdoton toteuttaa asiantuntijan työn ohella, joten on hienoa päästä keskittymään vain tähän.”

AYY:lla on aloittanut myös uusi IT-tukihenkilö Riku Kettunen. Tietotekniikan insinööriksi Savonia-ammattikorkeakoulusta juuri valmistunut Kettunen suorittaa siviilipalveluksensa AYY:n tietotekniikkatiimissä.

”Koulutukseni takia pääsen luultavasti tekemään myös erikoistuneita tehtäviä, mutta ennen kaikkea vastuullani ovat kaikenlaiset AYY:n toimiston tietotekniset ongelmat. Kun netti tai ohjelma ei toimi, tukihenkilö auttaa”, Kettunen kertoo työtehtävistään.

Kettusen mukaan tukihenkilön työssä pitkä pinna on valttia.

”Aika monta kertaa ongelma todella ratkeaa kysymällä, oletko kokeillut käynnistää koneen uudestaan.”

Kettusella ei ole aiempaa taustaa opiskelijajärjestöissä. AYY:lle hänet houkutteli kiinnostavalta ja oman tulevaisuuden kannalta hyödylliseltä vaikuttava työnkuva.

”Parasta on päästä tekemään oman alan hommia. Tietotekniikka on niin laaja alue, että opittavaa riittää jatkuvasti. Koen onnistuneeni, jos tämän työn kautta saan yleisesti enemmän tietoteknistä kokemusta.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *