AYY:n kampusvisio esiteltiin Otaniemen toimijoille

Kampuskehittämisen vuosi 2014 kulminoitui tänä aamuna järjestettyyn Otaniemi OK projektin suureen sidosryhmätapaamiseen. Projekti on kestänyt AYY:n osalta jo lähes koko vuoden, josta syksyn aikana on tehty intensiivistä suunnittelutyötä alueen kehittämisen eteen.

AYY:n suunnitelma Otakaaren opiskelija-asunnoita.
AYY:n suunnitelma Otakaaren opiskelija-asunnoita.

Tänään esittelimme AYY:n kampustyöryhmän tekemän vision Otaniemen opiskelija-asumisen kehittämisestä. Yleisönä olivat tietysti muut Otaniemen tärkeimmät toimijat: Espoon kaupunki, Aalto-yliopisto, Senaatti-kiinteistöt, Otaniemi-seura sekä joukko kaupunkisuunnittelun asiantuntijoita ja tutkijoita Aalto Built Environment tutkimusryhmästä. AYY:n visio opiskelija-asumisen kehittämisestä otettiin hyvin vastaan ja uskonkin että opiskelija-asuminen nähdään yhä enemmän yhtenä Otaniemen tärkeimmistä voimavaroista.

AYY:n vision tärkeimpinä elementteinä olivat opiskelijoiden yhteisölliset asuinalueet lähellä kampustoimintoja Otakaarella sekä luontoarvojen ja uusien opiskelija-asuntojen sovittaminen yhteen Servinniemen alueella. AYY:n visiossa Servinniemen aluetta täydennysrakennetaan noin. 900 uudelle asukkaalle ja Otakaarelle rakennetaan opiskelija-asuntoja 1000 uuden asukkaan edestä.

AYY:n kampusvaikuttaminen ei toki lopu tähän vaan kaikki tähän mennessä tehty työ luo pohjan vuoden 2015 kehitykselle, jossa yhteisön kampus on toiminnan painopisteessä. Suunnitteluprosessikin tulee vielä kestämään oman aikansa ja yksityiskohdat tulevat varmasti vielä muuttumaan.

AYY:n visio Servinniemen uusista opiskelija-asunnoista.
AYY:n visio Servinniemen uusista opiskelija-asunnoista.

Yksi asia on kuitenkin jo nyt varma: AYY on lunastanut paikkansa alueen aktiivisimpien kehittäjien joukossa ja aaltolaisten näkemys tulee vielä muokkaamaan Otaniemestä mahtavimman paikan asua, elää ja opiskella.

Lisätietoja voi kysellä ja kommentteja kertoa Pyry Haahtelalle (pyry.haahtela@ayy.fi tai 040 480 8627), joka on vastannut Otaniemen alueen kehittämiseen liittyvistä asioista AYY:n hallituksessa vuonna 2014.

AYY:n perjantaina 5.12.2014 esitelty kampusvisio kokonaisuudessaan löytyy täältä.

Taustaa

Espoon kaupunkisuunnittelulauta on tavoitteissaan päättänyt, että Otaniemeen rakennetaan asuntoja 7500 uudelle asukkaalle, joista vähintään 2500 on opiskelijoita. Lautakunta on myös päättänyt, että suunnittelussa mennään kampus ja opiskelija-asuminen edellä.

Otaniemi OK projekti edustaa vuorovaikutteisen suunnittelun uusimpia menetelmiä, jossa aidosti etsitään yhteisiä ratkaisuja kohti tulevaisuuden Otaniemeä. Projekti on menettelytavaltaan Suomessa ainutlaatuinen ja tavoitteena on löytää rakentavia menetelmiä vuorovaikutukseen. Projektin järjestäjänä ja neutraalina osapuolena toimii Aalto-yliopiston yhdyskuntasuunnittelun tutkimuskeskus. Tämä loppusyksyn tapaaminen oli ensimmäinen laatuaan ja prosessi jatkuu keväällä 2015

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *